Szczerze mówiąc to wątpię, żeby na Polskę ESP było w serii. Dopóki nie wejdą nowe przepisy unijne to nie liczyłbym na to.
[O1] nowa konsola środkowa vs. stara konsola środkowa
Zwiń
X
-
[O1] nowa konsola środkowa vs. stara konsola środkowa
jak w temacie chciałbym zmienić konsole środkową na tą nowszą (foto nr. 1)
z tego co patrzyłem to dopasowało by się ja tylko nie wiem jak wygląda górna część konsoli środkowej i czy nie będzie szpary między deską a konsolą. Deski nie chce wymieniać na nowszą bo to już za duży koszt (minimum 800 zł)
Jak ktoś ma jakieś doświadczenie w tej kwesti to prosze o infoZałączone pliki
-
-
President Johnny II + President Florida/ ML-145
O1 - 122KM@141KM 261Nm@303Nm By Rogalotti
OII - 140KM@178KM 320Nm@374Nm By CompSport
Komentarz
-
-
Szpary to raczej nie będzie. ja jeździłem z odwrotna konfiguracją - góra nowa, dół stary - i nie było problemu.( poza estetycznym - moim skromnym zdaniem to jak masz coś zmieniać, to całość, a jak tylko dół, to nie ruszaj.
poza tym będziesz miał gigant problem, żeby dorwać dół w kolorze szarym. a już z cudem graniczy dorwanie końcówki tunelu środkowego szarego. poza tym weź pod uwagę, że musisz też wymienić co najmniej jeden przycisk ( szyba ogrzewana, lub dwa - jeśli masz wlew paliwa na siłowniku). ponadto obudowa ręcznego.Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra.masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Komentarz
-
-
Wydaje mi się,że konstrukcja,do której mocuje się konsolę środkową w starszym modelu jest wysunięta w strone wnętrza auta i dlatego starszy typ jest wybrzuszony.Po zalożeniu konsoli nowego typu zabraknie ok.2 cm na przykrycie szpary między górą a dolem
A tak btw mam szary dół do nowej wersji.Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
-
JanuszSz, huwe, końcówka tunelu środkowego tam gdzie ręczny razem z popielniczka moge mieć za 30 zł, kompletny ręczny za 20 zł, gałke zmiany begów z mieszkiem i ramką już mam (zostało z naprawy drążka jak opadał) więc zostaje tylko znaleść konsole środkową.
JanuszSz, co do szpary to nie będzie ona zbyt duża jeśli będzie bo rozmawiałem z krzynol i mówi że tunel wchodzi pod deske około 2 cm. Zauważ też że ramka w nowej konsoli jest zawinięta a nie prosta jak w starej więc wymiar będzie inny.
Mam teraz inny dylemat co do koloru. To znaczy szarości plastiku huwe, od ciebie kupiłem tylną klapke do popiołki z tego co pamiętam i była w kolorze szarym ale jej odcień rózni sie troche od mojego tzn jest troszke ciemniejsza.
I jeśli tunel środkowy też będzie ciemniejszy to znowu nie będzie pasować do schowka i obudowy pod kierownicą.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zgucio
JanuszSz, co do szpary to nie będzie ona zbyt duża jeśli będzie bo rozmawiałem z krzynol i mówi że tunel wchodzi pod deske około 2 cm. Zauważ też że ramka w nowej konsoli jest zawinięta a nie prosta jak w starej więc wymiar będzie inny.Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
Komentarz